Monday, June 3, 2019

علل بی علاقگی جنسی در روابط طولانی مدت

یکی از مسایلی که دامن بسیاری از زوج هایی که مدت زیادی از ازدواج و رابطه آنها می گذرد، را گرفته «کمرنگ شدن رابطه جنسی» در آنها است. بسیاری از این افراد به رغم اینکه در سال های نخستین زندگی مشترک خود، از کشش و تعامل جنسی بالایی برخودار بوده اند، اما پس از گذشت سالیان بسیار، رغبت و انگیزه خود را برای هر چه باکیفیت تر برگزار کردن مناسک زناشویی و جنسی از دست داده اند.

اولین جدایی میان همسران

به گفته متخصصان اولین جدایی میان همسران، با جدایی جنسی و کاهش رابطه جنسی صورت می پذیرد و به دنبال آن جدایی عاطفی از راه می رسد که چنانچه درمان نشوند، جدایی قانونی و طلاق در انتظار آنها خواهد بود. حتی اگر مسیر مستقیم به سمت طلاق هم نرود، امکان بروز خیانت و مسایل بغرنج دیگر در زندگی این افراد بسیار پررنگ است و رابطه به طور کل از مسیر درست و سلامت خود فاصله می گیرد. بنابراین اگر در 6 ماه گذشته روتین رابطه جنسی شما از نظمی که به طور معمول داشته خارج شده، لازم است کمی جدی تر به آن بپردازید و اختلالات احتمالی به وجود آمده را بررسی و رفع کنید.
نتیجه تحقیقات در مورد رفتار و تمایلات جنسی همسران در بریتانیا نشان داده است که احتمال کمرنگ شدن میل جنسی در زنان دو برابر مردان است. در میان مردان بی علاقگی به رابطه در گروه سنی 35 تا 44 ساله بیش از گروه های سنی دیگر و در میان زنان در گروه سنی 55 تا 64 ساله اتفاق می افتد.

عوامل مشخص بی علاقگی جنسی همسران

متخصصان می گویند، با گذشت زمان و بالا رفتن سن، میل جنسی هم در زنان و هم مردان کاهش می یابد، اما طولانی بودن رابطه معمولا باعث بی علاقگی بیشتر در میان زنان می شود. در مجموع هم سلامت جسمی و هم جدایی های عاطفی و مسایل روانی بر روی این مساله تاثیر عمیق می گذارند و برای بعضی یک شرایط عادی و برای برخی دیگر درد و مصیبت ایجاد می کند. به طور کلی می توان علل کاهش میل جنسی را به دو دسته عوامل بیولوژیک و روانشناختی تقسیم بندی کرد.

عوامل بیولوژیک

افسردگی، اضطراب، وسواس و خودپنداره جنسی منفی، ترس از قضاوت و طرد شدن، تجارب ناخوشانید افراد در کودکی و سواستفاده های جنسی از آنان، تاثیر مسایل فرهنگی و بازداری های ذهنی شخص، امکان وجود تمایلات همجنس گرایانه و مخفی نگاه داشتن آن، استفاده از موقعیت ها و مکان های تکراری برای رابطه و بسیاری دیگر ، زمینه های روانشناختی کمرنگ شدن روابط جنسی در همسران را پدید می آورد.

عوامل روانشناختی

از دلایل بیولوژیک این مساله می توان به وجود بیماری ها، خستگی، مشکلات تیرویید و یا مصرف انواع داروهای ضد اضطراب و افسردگی و ... اشاره کرد. که در این صورت لازم است فرد در ابتدا انواع فاکتورهای سلامتی بدن خود را زیر نظر پزشک بررسی کند و چنانچه داروهای مصرفی بر تمایلات آنها تاثیر می گذارد، مساله را با پزشک خود در میان بگذارد تا در صورت امکان تغییراتی در نوع آنها اعمال کند. پژوهشگران دریافتند که داشتن فرزندان خردسال یکی از دلایل عمده بی علاقگی به سکس در زنان به شمار می رود؛ و در خصوص یائسگی نیز هیچ شواهدی مبنی بر اینکه این مساله باعث کاهش میل جنسی می شود، وجود ندارد.

ضرورت درمان همسران با میل جنسی کمرنگ

تحقیقات انجام شده در آمریکا نشان می دهد، 20 درصد از همسران در سال کمتر از 10 بار رابطه جنسی دارند که این رقم می تواند در افراد بسیار نگران کننده باشد. اما خوشبختانه تحقیقات دیگر بیانگر این مطلب هستند که 70 درصد زوجینی که اقدام به رفع مشکل خود کرده اند و به ویژه از درمان های تخصصی روانشناختی بهره گرفته اند، توانسته است به زندگی جنسی خود رونق دوباره دهند و بر کیفیت زندگی مشترک خود بیفزایند. پژوهش و نظر سنجی رفتار جنسی مردم بریتانیا نشان می دهد، برای افرادی که گفت و گو در مورد رابطه جنسی با شریک زندگی شان راحت تر است، احتمال بی علاقگی به سکس کمتر است.
روانشناسان توصیه می کنند، در صورت مشاهده اختلال در روابط جنسی خود، خوب است از همان ابتدا در مورد آن صحبت کنید و اجازه ندهید به یک مشکل لاینحل تبدیل شود. اگر نمی توانید درباره این موضوع صحبت کنید، حتما از یک متخصص کمک بگیرید، چراکه؟!

اقدامات درمانی زوجین

اقدامات درمانی روانشناختی زوجین از الزامات یک رابطه آسیب دیده در میان زن و شوهرهاست و افراد می توانند با کمک متخصص، اختلالات، تعارضات، اختلاف های خود را شناسایی و حل کرده و راه حل های جدید را در زندگی خود پیاده کنند. در بسیاری فرهنگ ها نیز، وجود احساس شرم در افراد به ویژه زنان، مانع بزرگی برای شکل گیری یک رابطه خوب و با کیفیت است که رواندرمانگر می تواند کمک بسیاری در کاهش این احساس در افراد کند. اینگونه زن و شوهرها می توانند ناگفته های جنسی خود را با یکدیگر در میان بگذارند و بدون ترس از قضاوت و یا طرد شدن، از داشتن یک رابطه خوب لذت ببرند و بر کیفیت زندگی مشترک خود بیفزایند.
بدانید که با تمام شخصی بودن این مساله و شرمی که از گفت و گو درباره اش دارید، اما صحبت کردن معمولا بهترین راه برای افزایش کیفیت رابطه جنسی است. پس مساله جنسی خود را در ابتدا با همسرتان در میان بگذارید و اگر قادر به بهبود اوضاع خود نبودید، حتما با یک روانشناس زبده در میان بگذارید و نگذارید مساله در اثر بی توجهی شما تبدیل به یک بحران شود!

No comments:

Post a Comment